Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka Casanova

Składniki:

  • 12 jajek przepiórczych
  • 1 opakowanie paluszków krabowych (10 sztuk)
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 szklanka posiekanej kapusty pekińskiej
  • odrobina oliwy
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu
  • sól, biały pieprz
  • liście sałaty


Sposób przyrządzenia:
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać. Paluszki krabowe opłukać, osuszyć, pokroić każdy na 5 części. Jajka, kapustę pekińska, kukurydzę i pokrojone paluszki krabowe wymieszać z jogurtem i majonezem, przyprawić solą i pieprzem do smaku, odstawić w chłodne miejsce. Cebulę obrać, pokroić na plastry, podzielić na pierścienie. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, lekko zrumienić, przyprawić, wyłożyć na papierowy ręcznik. Przed podaniem sałatki udekorować ją przyrumienioną cebulą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *