Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka czekoladowa

Składniki:

  • 1 gorzka czekolada
  • 5 jajek
  • pół szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1/5 margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • polewa czekoladowa


Sposób przyrządzenia:
Rozpuścić czekoladę. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka razem z margaryną, cukrem pudrem i przestudzoną czekoladą utrzeć mikserem na jednolitą masę. Dodać do tego mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ubić białka ze szczyptą soli na pianę, dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać (można mikserem). Piec w tem 190st.C około 50 min. Babka zawsze wychodzi. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *