Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet ze strusia z grilla

Składniki:

    • 1,5 kg befsztyków ze strusia

    Marynata:

    • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • 1 łyżka musztardy
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
    • 2 łyżki brązowego cukru


    Sposób przyrządzenia:
    Wymieszać wszystkie składniki marynaty. Zalać nią befsztyki, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce kilkakrotnie obracając. Obsączyć mięso zachowując marynatę. Piec na mocno nagrzanym grillu do momentu aż mięso się przyrumieni, podczas pieczenia skrapiać befsztyki marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *