Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w sosie śmietanowym Bartka

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na krewetki w sosie śmietanowym Bartka.  Lista zakupów: krewetki, śmietana, koperek, czosnek i chilii.
 

Składniki:

  • 150 g krewetek
  • 1 szkl śmietany
  • ½ szkl bulionu drobiowego
  • ½ papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • pieprz
  • odrobina oliwy do smażenia
 

Sposób wykonania:

  1. Krewetki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku. 
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić go na patelnie z rozgrzaną oliwą.
    Dodać jeszcze drobno posiekaną papryczkę chilii.
    Lekko zeszklić po czym dorzucić krewetki i razem przesmażyć.
    Następnie wlać bulion i śmietanę.
    Trzymać na małym ogniu, aż całość zacznie gęstnieć.
    Wówczas doprawić do smaku pieprzem.
    Na koniec wrzucić drobno posiekany koperek.
     
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *