Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na krewetki w sosie śmietanowym Bartka. Lista zakupów: krewetki, śmietana, koperek, czosnek i chilii.
Składniki:
- 150 g krewetek
- 1 szkl śmietany
- ½ szkl bulionu drobiowego
- ½ papryczki chili
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek koperku
- pieprz
- odrobina oliwy do smażenia
Sposób wykonania:
-
Krewetki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić go na patelnie z rozgrzaną oliwą.Dodać jeszcze drobno posiekaną papryczkę chilii.Lekko zeszklić po czym dorzucić krewetki i razem przesmażyć.Następnie wlać bulion i śmietanę.Trzymać na małym ogniu, aż całość zacznie gęstnieć.Wówczas doprawić do smaku pieprzem.Na koniec wrzucić drobno posiekany koperek.
Liczba porcji: 5