Przepis na kremowy dip, który podkreśli smak surowych warzyw. Do jego wykonania potrzebujesz: kremowego sera, śmietany, czosnku i przypraw.
Składniki:
- 150 g kremowego serka twarogowego
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki drobno posiekanego świeżego koperku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta cukru
- natka pietruszki do dekoracji
Sposób wykonania:
-
Do miseczki przełożyć kremowy serek.Dodać do niego kwaśną śmietanę.Dokładnie wymieszać.Wówczas dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno posiekany koperek.Ponownie wymieszać i doprawić do smaku sola, pieprzem oraz cukrem.Dip idealnie sprawdzi się jako dodatek do surowych warzyw.Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
Liczba porcji: 4