Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos koperkowy na jogurcie

Pyszny sos koperkowy wykonany na jogurcie. Sprawdzi się jako dodatek do wielu potraw. Aby go wykonać będziesz potrzebować: jogurtu, mleka, oliwy z oliwek noi oczywiście koperku. 
 

Składniki:

  • 1 pęczek koperku
  • 180 g jogurtu greckiego
  • 3 łyżki mleka
  • 1 cebulka
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek 
  • sól 
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przełożyć jogurt grecki, mleko i oliwę z oliwek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Koperek opłukać pod bieżącą wodą.
    Następnie osuszyć go z jej nadmiaru i drobno posiekać.
    Wrzucić do sosu.
    Dodać jeszcze obraną cebulkę drobno posiekaną.
    Dokładnie wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. 
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *