Jeśli Wielkanoc to nie może zabraknąć pysznych wielkanocnych jajek w majonezie pomysłu Basi. Do ich wykonania potrzebujesz: majonezu, jogurtu naturalnego, słodkiej i ostrej papryki.
Składniki:
- 6 jajek
- 5 łyżek majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- szczypta ostrej papryki
- szczypta słodkiej papryki
- szczypta grubo mielonego pieprzu
- sól
Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo.Do wody można dodać szczyptę soli, wtedy jajka łatwiej się obiorą.W między czasie do majonezu dodać jogurt naturalny.Dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze słodką oraz ostrą paprykę oraz sól i pieprz do smaku.Gotowe jajka ubrać ze skorupek.Pokroić je na plastry.Ułożyć na półmisku i udekorować majonezowym sosem.Posypać grubo zmielonym pieprzem.
Liczba porcji: 6