Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Krem z pieczarek Poli. Lista zakupów: pieczarki, ziemniaki, marchewka i śmietana.
Składniki:
- 600 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 4 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1,5 l bulionu
- 200 ml śmietany 18%
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze porcję.Następnie obraną cebulę drobno posiekać.Wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.Lekko zeszklić po czym dodać pieczarki.Razem przesmażyć.Następnie dodać obrane i pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę.Zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Wlać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 5