Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki Tereski

Znakomite przepisy z działu: grill. Dziś przepis na pyszne szaszłyki Tereski. Lista zakupów: mięso drobiowe, musztarda, czosnek, słodka i ostra papryka. 
 

Składniki:

  • 1 kg mięsa drobiowego 
  • 1 słoik musztardy 
  • 1 szkl oleju słonecznikowego
  • 4 łyżki syropu z agawy
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę.
    Do miseczki przełożyć musztardę.
    Dodać do niego olej i syrop z agawy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać słodką i ostrą paprykę.
    Wrzucić jeszcze obrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
    Ponownie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty wrzucić mięso.
    Marynować kilka godzin.
    Po tym czasie mięso nabijać na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *