Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pesto z pistacjami Tereski

Gorąco polecamy sprawdzone przepisy. Tym razem przepis na pesto z pistacjami Tereski. Lista zakupów: bazylia, czosnek, oliwa z oliwek oraz pistacje. 
 

Składniki:

  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garść pistacji 
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 15 g tartego parmezanu 
  • sól 
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Do blendera wrzucić listki bazylii.
    Dodać do nich obrany czosnek oraz pistacje.
    Następnie zalać całość oliwą z oliwek.
    Całość miksować.
    Gdy składniki zaczną się łączyć wrzucić jeszcze starty parmezan.
    Nadal miksować do uzyskania gładkiego, jednolitego pesto.
    Gotowe doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *