Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na smaczną wołowinę z marchewką Renaty. Lista zakupów: mięso wołowe, marchewka, sos sojowy oraz imbir.
Składniki:
- 400 g mięsa wołowego
- 3 marchewki
- 1 łyżeczka imbiru w proszku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka dżemu z czerwonej porzeczki
- ½ łyżeczki octu
- ½ łyżeczki cukru
- 6 łyżek bulionu
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Marchewkę obrać i również pokroić na mniejsze kawałki.Następnie sos sojowy wymieszać z octem oraz dżem z czerwonej porzeczki.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku imbirem, solą oraz cukrem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Odstawić na około 1 godzinę.P tym czasie wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.Trzymać chwilę na ogniu, aż mięso się obsmażyć po czym dorzucić marchewkę.Podlać całość bulionem i dusić na małym ogniu do miękkości składników.Na koniec doprawić jeszcze do smaku pieprzem.
Liczba porcji: 4