Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka jarzynowa Marii

Sałatki te na szybko i te bardziej pracochłonne. Ale wszystkie wyśmienite i smaczne. Dziś przepis na sałatkę jarzynową Marii. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: marchewki, pietruszki, jajek oraz groszku. 
 

Składniki:

  • 3 duże marchewki
  • 1 pietruszka 
  • 4 ogórki konserwowe 
  • 3 jajka
  • 40 dag groszku z puszki 
  • 4 łyżki majonezu 
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Marchewki i pietruszki obrać po czym ugotować je w osolonej wodzie.
    W między czasie ugotować jajka na twardo.
    Gotowe obrać ze skorupek i pokroić w kostkę.
    Ugotowane warzywa odcedzić, a gdy ostygną również pokroić w kostkę.
    Z ogórkami konserwowymi postąpić jak z pozostałymi skalnikami.
    Odcedzić jeszcze groszek z zalewy i wszystkie składniki wrzucić do miski.
    Dodać majonez, jogurt i musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *