Sałatki te na szybko i te bardziej pracochłonne. Ale wszystkie wyśmienite i smaczne. Dziś przepis na sałatkę jarzynową Marii. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: marchewki, pietruszki, jajek oraz groszku.
Składniki:
- 3 duże marchewki
- 1 pietruszka
- 4 ogórki konserwowe
- 3 jajka
- 40 dag groszku z puszki
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Marchewki i pietruszki obrać po czym ugotować je w osolonej wodzie.W między czasie ugotować jajka na twardo.Gotowe obrać ze skorupek i pokroić w kostkę.Ugotowane warzywa odcedzić, a gdy ostygną również pokroić w kostkę.Z ogórkami konserwowymi postąpić jak z pozostałymi skalnikami.Odcedzić jeszcze groszek z zalewy i wszystkie składniki wrzucić do miski.Dodać majonez, jogurt i musztardę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6