Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik tarty Kasi

Składniki:

    Ciasto:

    • 1/2 kg mąki
    • 1 margaryna
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 3 łyżki kakao
    • 3 łyżki śmietany
    • 3 łyżki cukru

    Ser:

    • 1 kg sera
    • 1 1/4 szklanki cukru
    • 1 margaryna (roztopić)
    • 6 jajek
    • 1/2 proszku do pieczenia
    • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 1 cytryna
    • bakalie


    Sposób przyrządzenia:
    Wyrobić ciasto i odstawić je do lodówki na 2h, po tym czasie dzielimy cisto na dwie części. Pierwszą z części zetrzeć na tarce na wysmarowaną blachę, wymieszać ser ze wszystkimi składnikami i wylać na ciast które mamy na blasze. Następnie zetrzeć drugą część ciasta na ser. Piec w temperaturze 190 stopni C około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *