Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba w panierce Wandy

Pyszne i sprawdzone przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na rybę w panierce Wandy. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetów rybnych, bułki tartej, jajek oraz oleju do smażenia. 
 

Składniki:

  • 1 duży filet ryby
  • 1 szkl bułki tartej
  • ½ szkl mąki
  • 2 jaka
  • posiekana natka koperku
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • ½  cytryny
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól
 

Sposób wykonania:

  1. Filet rybny dokładnie oczyścić.
    Skropić go sokiem z cytryny i oprószyć solą.
    Następnie obtoczyć go w mące, strzepując jej nadmiar.
    Jajka roztrzepać  z dodatkiem koperku.
    Zanurzyć w nich rybę po czym obtoczyć ją w bułce tartej wymieszanej ze skórką z cytryny. 
    Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć, aż panierka ładnie się zarumieni.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *