Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik Isaura

Składniki:


  • 1 i 0.5 szklanki mąki
  • 1 i 0.5 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1 masło lub margaryna
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka (białka ubić)
  • 5 łyżek wody


Masa serowa:

  • 1 kg sera
  • 8 jaj
  • 40 dag cukru
  • 1 kostka masła
  • 3 budynie śmietankowe lub waniliowe


Sposób przyrządzenia:
Masło roztopić z cukrem, cukrem waniliowym, wodą i kakao. Gotować około 5 minut. Ostudzić. Odlać pół szklanki i zostawić na polanie ciasta. Do reszty gdy ostygnie dodać żółtka, proszek doi pieczenia, mąkę i ubitą pianę z jajek. Wlać do formy. Teraz zrobić masę serową: masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać jajka, ser i budynie. Dokładnie wymieszać. Tak powstałą masę wyłożyć łyżką na ciasto. Piec około godziny w temp. 200 stopni C. Wystudzone ciasto polać wcześniej odłożoną masą ze szklanki.
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” agap

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *