Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki przepisu Moniki

I kolejny przepis na smakowite szaszłyki. Tym razem przepisu Moniki. Aby je wykonać potrzebujesz: mięsa wieprzowego, majonezu, ketchupu i curry. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 2 łyżki majonezu 
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Do miseczki przełożyć majonez, ketchup oraz musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wrzucić curry oraz sól i pieprz do smaku.
    Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
    Powstałą marynatą natrzeć mięso.
    Marynować około 2 godzin.
    Po tym czasie nadziewać mięso na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *