Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone żeberka Laury

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na soczyste żeberka Laury. Lista zakupów; żeberka, musztarda, miód i sos sojowy.  
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka soli

Sposób wykonania:

  1. Żeberka dokładnie oczyścić, osuszyć na papierowym ręczniku i podzielić na mniejsze porcję.
    Następnie do miseczki przelać miód.
    Dodać do niego musztardę oraz sos sojowy.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze majeranek oraz sól do smaku.
    Ponownie wymieszać.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
    Następnego dnia wyjąc mięso z lodówki.
    Przełożyć do rękawa do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 1 godzinę.
    Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw, aby żeberka ładnie się zarumieniły. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *