Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w chrzanowej skorupce

Składniki:


  • 50 dkg schabu bez kości
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • ½ szklanki śmietany
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Utarty chrzan wymieszać ze śmietaną i tym sosem posmarować obficie mięso. Piekarnik nagrzać do temperatury około 180 stopni C i piec mięso przez około 1 godzinę polewając kilkakrotnie sosem powstałym z pieczenia. Przed podaniem udekorować zielenina i kolorowym akcentem owocowym.
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *