Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śmietankowy dip do warzywnych przekąsek Kasi

Prosty dip, który nada smak warzywnym przekąską. Do jego wykonania potrzebujesz: serka śmietankowego, majonezu, ketchupu i musztardy. 
 

Składniki:

  • 200 g serka śmietankowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób wykonania:

  1. Do miski przełożyć serek śmietankowy.
    Dodać do niego majonez, musztardę oraz ketchup.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Dip przełożyć do salaterki i schłodzić w lodówce.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *