Pyszne i mocno chrupiące gofry przepisu Kornelii. Do ich wykonania potrzebujesz: jajek, mleka, mąki, odrobiny oleju i cukru.
Składniki:
- 3 jajka
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 kg mąki
- 1/2 l mleka
- 10 dag cukru
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
- cukier puder
Sposób wykonania:
-
Do miski przelać mleko.Dodać do niego żółtko i razem roztrzepać.Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz solą.Dodać jeszcze cukier, cukier waniliowy i olej.Całość dokładnie wymieszać.Wówczas dodać białka ubite na sztywną pianę.Delikatnie połączyć, Abu piana nie osiadłaZ gotowego ciasta smażyć gofry w rozgrzanej gofrownicy.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Liczba porcji: 6