Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z czerwonej fasoli Kamilii

Mamy dla Was przepis na pyszną zupę z czerwonej fasoli. Aby ją przygotować potrzebujesz również marchewki, pietruszki, pora oraz koperku.  
 

Składniki:

  • 500 g czerwonej fasoli
  • 100 ml śmietany 18%
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • liście laurowe
  • ½ pęczka koperku
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia wymienić wodę na świeżą.
    Dodać kilka ziarenek ziela angielskie oraz listki laurowe.
    Wrzucić jeszcze obraną marchewkę, pietruszkę oraz pora pokrojone na mniejsze kawałki.
    Całość gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Wówczas dodać śmietanę i jeszcze raz zagotować.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *