Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowe szaszłyki Beaty

Znakomite przepisy na szaszłyki. Musisz je wypróbować. Tym razem przepis na szaszłyki z wieprzowiny. Przepis zawiera: mięso wieprzowe, czerwone wino, czosnek, musztardę i oliwę z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego 
  • 1 szkl oliwy z oliwek
  • 1 szkl czerwonego wina
  • 1 szkl białego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze porcję.
    Następnie do miseczki przelać czerwone i białe wino.
    Dodać oliwę z oliwek, musztardę oraz miód.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Marynować przez kilka godzin.
    Następnie nadziewać mięso na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *