Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety jagnięce Weroniki

Poznaj sekret przepisu na pyszne kotlety jagnięce. Aby wykonać ten przepis oprócz mięsa potrzebujesz: czosnku, czerwonego wytrawnego wina, cząbru i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 4 kotlety jagnięce z kością
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 lampka czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczką cząbru suszonego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie obrany czosnek drobno posiekać.
    Zalać go czerwonym winem.
    Dodać jeszcze cząber, sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby mięso przegryzło się z przyprawami.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
    Kłaść na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek i smażyć na złoto z obu stron. 
     
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *