Kolejny przepis na pyszne szaszłyki. Tym razem jagnięcina w roli głównej. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jagnięciny, cebuli, octu z czerwonego wina z oliwek i pieprzu cytrynowego.
Składniki:
- ½ kg jagnięciny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 duża łyżka octu z czerwonego wina
- 1,5 łyżki pieprzu cytrynowego
- 1 mała cebulka
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soku sojowego
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie pokroić je na podłużne kawałki.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę a cebulę posiekać.Wrzucić razem do miski i zalać oliwa z oliwek, octem z czerwonego wina oraz sosem sojowy,Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze pieprz cytrynowy do smaku.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić pod przykryciem do lodówki na całą noc.Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki i nabijać je na patyczki od szaszłyków.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4