Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowe gofry Celiny

Nie wiesz co przygotować na deser? Wypróbuj przepis Celiny na pyszne czekoladowe gofry. Do ich wykonania potrzebujesz: gorzkiej czekolady, jajek, masła, mąki oraz mleka. 
 

Składniki:

  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 80 g masła
  • 400 ml mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 290 g mąki pszennej 
  • 2 łyżki cukru
  • 25 g kakao w proszku

Sposób wykonania:

  1. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, które wrzucić do rondelka.
    Dodać do nich masła i mieszając podgrzewać, aż się rozpuszczą i połączą ze sobą.
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia i dodać do niego mleko razem z wanilią.
    Dokładnie wymieszać po czym wsypać mąkę przesianą z kakao oraz solą.
    Wsypać jeszcze cukier oraz wbić żółtka.
    Ponownie wymieszać.
    Gdy składniki się połączą dodać białka ubite na sztywną pianę.
    Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła.
    Z gotowego ciasta smażyć gofry w rozgrzanej gofrownicy.
    Podawać według upodobań, np. z lodami czy ulubionymi owocami.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *