Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip koperkowy do warzyw

Dip idealny jajko dodatek do wielu warzywnych przekąsek. Aby go przyrządzić potrzebujesz: jogurtu naturalnego, koperku, majonezu oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • 400 g jogurtu naturalnego/greckiego
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przelać jogurt naturalny.
    Dodać do niego majonez i razem wymieszać.
    Następnie koperek opłukać pod bieżącą wodą, drobno posiekać i wrzucić do sosu.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać i również dodać do sosu.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *