Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabik pachnący ziołami

Składniki:

    • 1 kg schabu z kością
    • 3 łyżki dobrej musztardy
    • 1 cebula drobno posiekana
    • 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
    • bazylia, tymianek, nasiona selera, pieprz kajeński
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso, natrzeć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Zioła, pieprz kajeński, cebulę i czosnek wymieszać.  Mięso dokładnie nasmarować musztardą, a następnie obtoczyć w tej mieszance mięso nasmarowane musztardą. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni C. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec przez około 100 minut, odwracać i polewać wytwarzającym się sosem. Znakomity zarówno na zimno jak i na gorąco

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *