Składniki:
- 30 dag piersi kurczaka,
- 2 pomarańcze,
- 1 czerwony grejpfrut,
- 1 sałata lodowa,
- 25 dag cykorii,
- 2 łyżki posiekanej bazylii,
- 2 łyżki natki pietruszki,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- sól,
- pieprz,
- oregano
Sposób przygotowania:
Mięso umyć i przyprawić solą, pieprzem i oregano. Upiec w piekarniku temp.max.170C. Ostudzić i pokroić w dużą kostkę. Owoce obrać, wyjąć z błonek cząstki miąższu. Podzielić na cząstki.
Cykorię opłukać podzielić na części i dodać do owoców. Doprawić bazylią i oliwą z oliwek. Sałatę opłukać, osuszyć i poszarpać na części nie używając noża. Na talerzu ułożyć sałatę. Następnie owoce z cykorią. Na wierzchu ułożyć kurczaka.