Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina na dziko

Skład:

  • 1kg wołowiny (zrazowej)
  • 10dkg słoniny,
  • włoszczyzna
  • 1 szklanka octu
  • olej
  • masło
  • sól, pieprz, goździki, liście laurowe, ziele angielskie, jalowiec

Sposób przyrządzenia:
Mięso dokładnie umyć, włożyć do zalewy 1 szklanki octu,1 szklanki wody i przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu. Po upływie 2 dni mięso ponownie opłukać, naszpikować słupkami słoniny, doprawić solą i pieprzem. Do rondla włożyć masło, wlać dwie łyżki oleju oraz mięso, dusić na wolnym ogniu. Włoszczyznę i cebulę obrać i drobno pokroić, dodać do duszącego się mięsa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *