Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa z borowikami w śmietanowym sosie

Składniki:


  • 60 dkg polędwicy wołowej
  • 25 dkg niedużych borowików lub podgrzybków brunatnych
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 1 szklanka śmietany
  • kilka kropel sosu tabasco
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Umytą i osuszoną polędwice pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm, lekko rozbić dłonią. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Oczyszczone grzyby pokroić w plastry wraz z trzonami. Na patelni rozgrzać masło, szybko obrumienić na nim polędwicę, dodać cebulkę i grzyby, dusić razem jeszcze 3 minuty. Przyprawić do smaku. Dodać śmietanę i sos tabasco, dusić kilka minut mieszając. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *