Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz po wiejsku

Skład:

  • 1,5kg filet z sandacza ( okoń, dorsz itp)
  • 30dkg cebuli
  • 15dkg wędzonego boczku
  • 3 kolorowe papryki
  • 3 pomidory
  • sól, papryka mielona

Sposób wykonania:
Cebulę obrać, drobno pokroić, boczek pokroić w kostkę, przesmażyć z cebulą. Gdy cebula lekko się przyrumieni oprószamy ją papryką mieloną i zalewamy 3 litrami bulionu mięsnego, drobiowego. Gotujemy do momentu aż cebula i boczek będą się rozgotowywały. Wywar przecedzamy, przecieramy przez sito i dodajemy oczyszczoną i pokrajaną w paski paprykę oraz obrane i pokrojone w kostki pomidory. Gdy papryka i pomidory dostatecznie zmiękną, a wywar się zredukuje przyprawiamy go do smaku i dodajemy kawałki ryby. Gotujemy na bardzo małym ogniu jeszcze 15 minut.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *