Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Red chili

Składniki:


 

    • 75 dkg mielonej wołowiny
    • 3 łyżki oliwy
    • 1 pokrojona cebula
    • 1 pokrojona papryka
    • puszka kukurydzy
    • 1 łyżeczka posiekanego czosnku
    • 1 łyżeczka zgniecionego czarnego pieprzu
    • 1 łyżeczka mielonego chili
    • 1 kg czerwonej fasoli
    • 1, 5 litra bulionu wołowego
    • 1 łyżeczka mielonego kminku

Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać oliwę., dodać cebulę, paprykę, czosnek, dodać wołowinę i dusić aż zbrązowieje. Wyłożyć na miskę. Do rondla wlać bulion wołowy, dodać fasolę, kukurydzę i przyprawy, gotować aż fasola zmięknie. Połączyć z mięsem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *