Składniki:
- 20 dkg pieczonych piersi z kurczaka
- 2 owoce granatu
- 1 burak ćwikłowy ugotowany
- 4 jajka
- 1 szklanka majonezy
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Zacznę od uwagi praktycznej, w trakcie przygotowań wszystkie składniki odkładać do osobnych miseczek. Z owoców granatu wybrać miąższ. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę wielkości kostki jajek. Podobnie postępujemy z burakiem i mięsem. Każdy ze składników, z wyjątkiem miąższu granatu, przyprawić, wymieszać z majonezem. W szklanej salaterce układamy kolejno (od dna) buraki, ziemniaki, mięso, miąższ granatu. Sałatka świetnie się prezentuje w salaterce z przezroczystego szkła.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 auto: dominikab