Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej panierce

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka

Marynata:

  • 1/2 szklanki oliwy
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Panierka:

  • 1 mała ususzona bułka
  • 1 łyżka ziaren sezamu
  • 1 łyżeczka mixu kolorowych pieprzów
  • 2 jajka

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Filety umyć, osuszyć, lekko rozbić, zalać przygotowaną marynatą i odstawić na 2 godziny. Wszystkie suche składniki panierki dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa. Mięso wyjąc z marynaty, obsączyć, panierować w jajku i przygotowanej mieszance. Smażyć na złoty kolor uważając aby kotlet się nie zarumienił zbyt mocno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *