Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka Hellada

Składniki:

  • 4 zielone papryki
  • 4 mandarynki
  • 20 dkg pieczarek
  • 20 dkg szparagów konserwowych lub gotowanych
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka koniaku
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Pieczarki umyć, ugotować, odsączyć, pokroić. Paprykę oczyścić, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w słupki. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, obrać z błon. Szparagi pokroić na kilku centymetrowe odcinki. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić, polać koniakiem wymieszanym z octem winnym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *