Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocna sałatka Posejdon

Składniki:

  • 25 dkg krewetki koktajlowe
  • 4 łyżki groszku konserwowego
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 kwaśne jabłko
  • 1 łyżeczka soku cytrynowego
  • 1 jajko gotowane
  • 5 dkg żółtego sera
  • zielona cebulka
  • ½ szklanki majonezu


Sposób przyrządzenia:
Krewetki przelać na sicie wrzątkiem, obsączyć. Jabłko i ogórka obrać ze skóry, pokroić w kostkę, jabłko skropić sokiem z cytryny. Jajko obrać pokroić w korkę podobnej wielkości jak inne składniki.  W szklanym pucharku układać warstwami składniki sałatki wymieszane z majonezem. Ostatnią warstwę posmarować majonezem dodatkowo i obsypać pokrojoną drobno zieloną cebulką. Udekorować kostkami sera i nacią pietruszki.  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *