Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk tatarski

Składniki:

  40 dag polędwicy wołowej lub młodej wołowiny na zrazy

  6 żółtek

  2 cebule

  2 ogórki konserwowe

  kilka marynowanych grzybków

  ostra mielona papryka

  płynna przyprawa do zup

  pęczek szczypiorku

  sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Mięso oczyścić z błonek i zmielić.Dodać kilka kropli przyprawy do zup, trochę soli i pieprzu.Uformować z mięsa okrągłe porcje, ułożyć je na półmisku.

W środku każdej porcji zrobić dołek, umieścić w nim żółtko. Cebulę obrać i drobno posiekać, grzyby i ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i posiekać.

Porcje mięsa obłożyć marynatami i cebulą. Posypać papryką, udekorować szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *