Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Casatte*

Składniki:

  • 1 biały budyń
  • ½ litra mleka
  • 1 kostka margaryny
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • galaretki – różne kolory
  • 3 łyżeczki kakao
  • 4 jajka
  • bakalie

Sposób przyrządzenia:
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody. Budyń ugotować i wystudzić. Palmę z cukrem i żółtkami i wanilią utrzeć. Do masy dodawać po trochę budyniu , rozpuszczoną w mikrofalówce żelatynę dodać do masy. 0,5 masy wyłożyć na formę . Do reszty dodać kakao i wyłożyć na białą masę. 1 galaretkę zalać szklanką wody gorącej. Gęstniejącą galaretkę połączyć z ubitą pianą białek , dołożyć bakalie . Wylać na masę i włożyć do lodówki. Po zgęstnieniu ułożyć owoce i zalać drugą galaretką . Całość może być na cienkim biszkopcie.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *