Składniki:
- 1 biały budyń
- ½ litra mleka
- 1 kostka margaryny
- 6 łyżeczek żelatyny
- 1 szklanka cukru pudru
- cukier waniliowy
- galaretki – różne kolory
- 3 łyżeczki kakao
- 4 jajka
- bakalie
Sposób przyrządzenia:
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody. Budyń ugotować i wystudzić. Palmę z cukrem i żółtkami i wanilią utrzeć. Do masy dodawać po trochę budyniu , rozpuszczoną w mikrofalówce żelatynę dodać do masy. 0,5 masy wyłożyć na formę . Do reszty dodać kakao i wyłożyć na białą masę. 1 galaretkę zalać szklanką wody gorącej. Gęstniejącą galaretkę połączyć z ubitą pianą białek , dołożyć bakalie . Wylać na masę i włożyć do lodówki. Po zgęstnieniu ułożyć owoce i zalać drugą galaretką . Całość może być na cienkim biszkopcie.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska