Gulasz mięsny z pieczarkami
Składniki:
- 500 g wołowiny
- olej 2 duże cebule
- ¾ l bulionu wołowego
- 500g ziemniaków
- 500 g zielonej fasolki szparagowej
- 1 papryka
- 250 g pieczarek
- 250 g pomidorów
- sól
- przyprawa do gulaszu Kamis
Przygotowanie:
Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać posiekaną cebulę, doprawić przyprawą do smaku. Podlać bulionem i gotować ok. 40 minut. Ziemniaki obrać w kostkę, zaś fasolkę pociąć na kawałki. Paprykę pokroić w paski. Pieczarki również pokroić. Do gotującego się mięsa dodać najpierw ziemniaki, po 5 min. fasolkę i paprykę, a po kolejnych 10 min. pieczarki i gotować jeszcze 3-4 min. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, przekroić na ćwiartki i dodać do gulaszu.
Przepis nadesłany przez Kamis – Przyprawy SA