Nie ma nic lepszego na dobre rozpoczęcia dnia niż smakowita jajecznica. Tym razem podana z aromatycznymi kurkami. Przepis zawiera: jajka, kurki, cebulę, czosnek i natkę pietruszki.
Składniki:
- 6 jajek
- 200 g kurek
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- natka pietruszki
- masło
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Grzyby dokładnie oczyścić.Większe można pokroić na mniejsze kawałki, małe postawić w całości.Następnie obraną cebulę posiekać.Natomiast czosnek przecisnąć przez praskę.Razem z cebula wrzucić go dna patelnie z rozgrzanym masłem.Razem lekko przesmażyć.Wówczas wrzucić grzyby.Przesmażyć, aż cała woda odpruje.W między czasie do miseczki wbić jajka.Dodać sól i pieprz do smaku i razem roztrzepać.Powstałą jajeczną masę wylać na patelnie z grzybami.Dodać jeszcze sos sojowy do smaku.Mieszając trzymać na średnim ogniu do ścięcia jajek.Na sam koniec posypać posiekaną natkę pietruszki.
Liczba porcji: 2