Pychotka.pl portal dla osób poszukujących sprawdzonych przepisów na potrawy z kurczaka. Tym razem przepis na pałki z kurczaka Magdy. Do wykonania przepisu będziesz potrzebować: pałek z kurczaka, musztardy, miodu i czosnku.
Składniki:
- ½ kg pałek z kurczaka
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przełożyć musztardę.Dodać do niej miód i olej rzepakowy.Całość dokładnie wymieszać.Wrzucić obraną cebulę drobno posiekana i czosnek przeciśnięty przez praskę.Ponownie wymieszać i na koniec doprawić jeszcze solą, pieprzem oraz ostra papryką.Do powstałej marynaty przełożyć mięso.Wstawić pod przykryciem do lodówki na całą noc.Następnego dnia przełożyć mięso razem z marynatą do naczynia żaroodpornego.Wstawi do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
Liczba porcji: 4