Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybne pulpety Ewy

Kolejna propozycja na przygotowanie potrawy z ryby. Rybne pulpety Ewy.  Będziesz zaskoczony jakie dobre.  Aby je przyrządzić potrzebujesz: filetów rybnych, jajek, bułki, mleka oraz przypraw. 
 

Składniki:

  • 1 kg filetów z ryb
  • 10 dag bułki kajzerki
  • 1 szkl mleka
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki tymianku
  • olej do smażenia 

Sposób wykonania:

  1. Filety rybne opłukać pod bieżącą wodą po czym zemleć je w maszynce.
    Rybną masę przełożyć do miski.
    Wbić do niej jajka oraz dodać bułką namoczoną w mleku.
    Następnie wrzucić obraną cebule drobno posiekaną oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.
    Z powstałej masy formować pulpeciki.
    Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć na złoty kolor. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *