Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z baraniny w ananasowej marynacie

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na smaczne szaszłyki z baraniny w ananasowej marynacie. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa z baraniny, miodu, musztardy i zalewy ananasowej. 
 

Składniki:

  • 500 g mięsa z baraniny 
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki  musztardy
  • 3 łyżki oleju
  •  zalewa spod ananasów z puszki 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie pokroić je w kostkę.
    Z ananasów odsączyć sok i dodać do niego miód oraz musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Dodać jeszcze olej, a gdy składniki się połączą doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i nadziewać na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *