Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowe papryki z farszem

Pięknie wyglądające i przepyszne kolorowe papryki z farszem. Do wykonania naszego przepisu potrzebujesz: kolorowych papryk, mięsa mielonego, ryżu i przypraw. 
 

Składniki:

  • 8 różnokolorowych papryk 
  • 70 dag mięsa mielonego 
  • 1, 5 woreczka ryżu 
  • 2 cebule 
  • majeranek
  • papryka słodka mielona
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie obraną cebule posiekać i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem.
    Lekko ją przesmażyć, zdjąć z ognia i dodać mięso mielone.
    Dodać jeszcze ugotowany, ostygnięty ryż.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i mieloną papryką. 
    Natomiast papryki dokładnie umyć.
    Ściąć z nich „czubki” i delikatnie wydrążyć gniazda nasienne.
    Tak przygotowane papryki wypełnić mięsnym farszem.
    Przykryć ściętymi końcówkami.
    Ułożyć je na w naczyniu żaroodpornym.
    Podlać 1 szklanką wody.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny. 
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *