Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brukselka, z boczkiem, orzechami i serem

 

Składniki:

  • 650 g mrożonej brukselki
  • 100 g sera gouda
  • 150 g wędzonego boczku
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • masło do wysmarowania formy

Sposób wykonania:

  1. Brukselkę ugotować w osolonej wodzie
    Następnie ser zetrzeć na tarce, boczek pokroić w kostkę a orzechy posiekać.
    Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
    Przełożyć do niego odsączona brukselkę.
    Posypać ja boczkiem, orzechami oraz serem.
    Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *