Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagodowe muffinki

 

Składniki:

  • 250 g mąki krupczatki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • jajko
  • ½ szkl. stopionego masła
  • 1 szkl. cukru
  • szczypta soli
  • ½ szkl. maślanki
  • 1 szkl. czarnych jagód
  • masło

Sposób wykonania:

  1. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, solą oraz cukrem.
    Następnie roztopić masło po czym wymieszać go z maślanką i roztrzepanymi jajkami.
    Wówczas przelać masę do mąki.
    Całość dokładnie wymieszać, dodając jeszcze jagody.
    Przelać ciasto do małych foremek wysmarowanych tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *