Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bananowe muffinki z czekoladą

 

Składniki:

  • 1 szkl. jogurtu naturalnego
  • 2 banany
  • 3 jajka
  • 1 ½ szkl. cukru
  • 2 ½ szkl. mąki
  • ½ szkl. oleju
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • czekolada deserowa
  • masło

Sposób wykonania:

  1. Banany obrać ze skórki po czym je zmiksować.
    Wówczas dodać jogurt i dokładnie wymieszać.
    Natomiast jajka z dodatkiem cukru zmiksować.
    Dodać mąką przesianą z proszkiem do pieczenia, olej oraz bananową masę.
    Ponownie wymieszać i wrzucić jeszcze kawałki czekolady.
    Powstałe ciasto przelać do małych foremek wysmarowanych masłem..
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20-30 minut.

Liczba porcji: 7

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *