Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koper włoski w chrupiącej panierce

 

Składniki:

  • 2 główki kopru włoskiego
  • 1 jajko
  • tarta bułka
  • 6 łyżek oleju
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Koper dokładnie oczyścić po czym pokroić go na plasterki.
    Przełożyć je do rondla, zalać osoloną wodą i gotować około 15 minut.
    Po tym czasie odsączyć go i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku a na koniec bułce tartej.
    Na koniec smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *