Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z łososia z kremem

 

Składniki:

  • 15 dag wędzonego łososia
  • 15 dag białego mielonego sera
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1 łyżka śmietany
  • ½ pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Chrzan połączyć z serem i śmietaną.
     Po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z 1 cytryny.
    Natomiast łososia pokroić w plastry, które posmarować serową pastą, posypać koperkiem i zawinąć w ruloniki.
    Powstałe  ruloniki na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty i udekorować pozostałą cytryną pokrojoną w cząstki.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *