Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyń z twarogu

 

Składniki:

  •  40 dag twarogu
  •  5 dag kaszy manny
  •  5 jaj
  •  3 dag masła
  •  2 dag margaryny
  •  2 dag tartej bułki
  •  3 dag masła
  •  sól

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć na pianę po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo żółtka oraz stary ser.
    Następnie doprawić do smaku solą i dodać białka ubite na sztywną pianę oraz kaszę, delikatnie połączyć.
    Powstałą masę przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Gotować pod przekryciem na parze.
    Przed podaniem polać masłem z zarumienioną na nim bułka tartą.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *